Δεν έχετε αγορές στο καλάθι

Δωρεάν αποστολή πάνω από 70 € ,για
δέματα μέχρι 3κγ,εντός Αττικής

Αναζητηστε στο καταλογο μας:

Enzo Pette

Enzo Pette

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΦ

Επιστροφή
Enzo Pette

Enzo Pette

Restaurant Bibendum, Helvetia & Bristol, Florence

Ο Enzo Pettè ανήκει στη νέα γενιά των σεφ που, ενώ παραμένουν πιστοί στις μαγειρικές παραδόσεις, τους αρέσει να πειραματίζονται και να έχουν επίγνωση της εξέλιξης του μαγειρέματος.  Κάποιος μπορεί να απαγκιστρωθεί από την παράδοση, εφόσον ο πελάτης μπορεί να αναγνωρίσει την αυθεντικότητα των προϊόντων στο πιάτο και να καταλάβει τις συνδέσεις.  Κάθε φαγητό είναι ενδιαφέρον, αρκεί να έχει μια υψηλή γαστρονομική αξία.

"Είτε είναι το πρώτο πιάτο, είτε ένα ψητό ή μια απλή σούπα, ξεκινάω το διάλογο μέσα από τον οποίο μπορώ να εκφράσω περισσότερη δημιουργικότητα, αρμονία, ομορφιά, μαγεία... Στην Ιταλία, είμαστε τυχεροί να έχουμε μια πλούσια παλέττα από βασικά συστατικά.  Δε χρειάζεται να εφευρίσκουμε πολύ περισσότερο. Τα πάντα είναι εδώ, δηλαδή σχεδόν... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι τεχνικές για να χρησιμοποιούμε τη θερμότητα στο μαγείρεμα.  Κλασσικό ή μοντέρνο, είναι η κληρονομιά και τα θεμέλια που ένας μάγειρας πρέπει να καταλάβει και να εκμεταλλευτεί περισσότερο."

Ο Enzo Pettè είναι στο τιμόνι ενός από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Φλωρεντίας, όπου, από την αρχή, καλλιτέχνες και διανοούμενοι έχουν δοκιμάσει με χαρά την ερμηνεία της ιταλικής κουζίνας αυτού του καινοτόμου και παθιασμένου σεφ. Είναι το ίδιο πνεύμα που έχει δημιουργήσει μια από τις συνταγές για τη συλλογή λαχανικών για την Oliviers & Co.